Utbildning & föreläsning

Utbildningar

För att kunna möta och hjälpa barn och ungdomar i olika typer av svårigheter behövs både kunskap och strategier. Provivus främsta utbildningar, Verksamt i skolan och Verksamt i förskolan, är utvecklade för pedagogisk personal och undervisningen sker på ett sätt som maximerar såväl lärande som delaktighet. Utifrån olika verklighetsnära situationer diskuteras verksamma strategier som deltagarna får i uppgift att pröva mellan kurstillfällena. Utbildningarna är anpassade för att matcha verksamheten och de svårigheter/utmaningar personalen möter i vardagen. Välj en utbildning i menyn till vänster för att läsa mer. 

Föreläsningar

Provivus håller föreläsningar runt om i landet om olika ämnen som berör barn och ungdomar med olika typer av svårigheter i vardagen. Det handlar om hur pedagogisk personal kan bemöta barn och unga i svårigheter. En del av dessa barn uppfyller kriterier för någon diagnos, såsom adhd eller autism men för många är det inte så. Hur vi kan förstå de utmaningar barnen möter i vardagen? Vad kan vi göra när barn och ungdomar är utagerande? Ring oss eller maila så gör vi ett upplägg som passar just er. Se också våra öppna föreläsningar. 
Provivus AB - Föreläsningar, utbildningar, handledning och utredning av psykologerna David Edfelt och Gunilla Carlsson Kendall
Admin